Main content

Naturligt snygga ögonbryn

Phibrows microblading (av Microblading Academy av Branko Babić) är en permanent makeupmetod för tatuering av ögonbryn. Pigment implanteras med små mikroblad, som ger ett naturligt utseende av hår av olika längder och tjocklek. Ögonbrynen blir inte helt ifyllda med pigment, utan man tatuerar in hårlinjer i deras naturliga tillväxtriktning.

Med denna teknik vill vi inte uppnå effekten av kvällsmakeup, utan mer korrigera brister och förbättra brynens naturliga look.

Pigmenten som används är av mineraliskt ursprung, utan tungmetaller. De assimileras med hudens egna pigment och ger riktigt naturligt utseende.

Vi rekommenderar detta till alla som vill återställa sina ögonbryn till bästa möjliga och naturliga form.

Microblading håller ca 1-2 år beroende på hudtyp, ålder och hur du sköter om din tatuering. Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet.

Hur går en behandling till?

Innan behandlingen inleds kommer vi överens om vilken form och nyans som passar bäst. Behandlingen utförs två gånger med 6 veckors mellanrum, eftersom 40% av färgen försvinner efter första behandlingen. Läkningstiden efter behandling är 4-10 dagar men det tar 6 veckor innan huden på behandlat område är helt återställd.

Gör det ont?

Vissa områden på ansiktet gör mer ont än andra, som till exempel ögonlocket. Men det är ytterst få som upplever obehag pga att man bedövar området med hjälp av en kräm men en ”stickande känsla” kan kännas. Många blir förvånade att det inte känns mer.

Efter behandlingen?

Huden kan bli lite svullen och öm på området direkt efter behandlingen. Detta går över på ett par timmar. Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av i sin egen takt . Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet.