Main content

Carina Gamborg

Leg. Specialistsjuksköterska

Det skall inte vara uppenbart för andra eller se konstgjort ut. En skickligt utförd behandling ser naturlig ut.

Carina Gamborg är utbildad Leg.Sjuksköterska 1987, innehar Specialistkompetens i Intensivvård och Anestesi. Har erfarenhet från den slutna som öppna vården inom offentlig sektor. (medicin, kirurgi, distriktssköterska, vårdcentral, intensivvård och narkos) Arbetat som narkossköterska på Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg. Var med och startade upp några av de första privata estetiska kliniker 1997 med injektionsverksamhet och laserverksamhet, Estetik Medical Center & Genilab laser center i Göteborg. Mellan 1999-2008 arbetade Carina på plastikkirurgiska kliniken Art Clinic i Göteborg med ansvar för injektion & laserbehandlingar och även på operationsenheten. Var klinikchef på Stureplanskliniken 2008-2012 i Göteborg & Malmö, och därefter tillbaka på Art Clinic i Göteborg 2012-2015 som platschef för injektion & laserverksamheten tillika koncernområdesansvarig och utbildningsansvarig. I oktober 2015 öppnade så Carina och Johanna kliniken Beautique tillsammans.

Carina var en av de första i Skandinavien som började arbeta med Restylaneinjektioner i början av 1997, och anlitas sedan 2001 som tränare/utbildare då det gäller estetiska injektioner med Restylane och Botulinumtoxin för läkemedelsbolaget Galderma (tidigare Q-med). Har utbildat många läkare, tandläkare och sjuksköterskor genom åren i hela Skandinavien. Carina utbildar såväl på grundnivå, fortsättningskurser och avancerade kurser och värnar högt om säkerhet och rätt utbildning i denna bransch. Anatomi, komplikationer och dess handhavande och rätt tekniker är viktiga delar på hennes föreläsningar och kurser.

Fortbildning är viktigt och Carina håller sig ständigt uppdaterad med nya rön, tekniker, trender, säkerhet och utveckling. Att lära ut och se andra lyckas stimulerar Carina att alltid vara påläst och att ständigt förvärva nya kunskaper. Carina utbildar sig kontinuerligt årligen både nationellt som internationellt i denna genre sedan 1997.  Är utbildad i avancerad anatomikunskap hos The Royal College of Surgeon of England,  och även i Paris, Monaco och Berlin. Åker årligen på stora världskongresser för att hålla sig ajour.

Under åren har Carina även arbetat med olika typer av laserbehandlingar, sklerosering av ytliga kärl på benen och medicinsk hudvård. Gått olika utbildningar och erhållit kunskap i flertalet områden från olika specialister som t.ex. plastikkirurger, hudläkare och kärlkirurger. Eftersom Carina arbetat många år på privat plastikkirurgisk enhet, finns en stor kunskap kring plastikkirurgiska operationer.

Carinas motto på väl utförda injektionsbehandlingar är att det inte skall vara uppenbart för andra eller se konstgjort ut. En skickligt utförd behandling ser naturlig ut.

I oktober 2019 gav Carina ut en lärobok för leg. läkare, leg. tandläkare och leg. sjuksköterskor som arbetar med estetiska injektioner. Boken heter HA Fillers & Botulinumtoxin A behandlingar- Klinisk behandlingsguide, (uppdaterad utgåva 2022) den kan köpas på denna sida www.gamborgmeducation.se

Förtroendeuppdrag

Carina är även engagerad i förtroendeuppdrag i branschen.

  • Medlem i Global Nurse Faculty, en internationellt tillsatt referensgrupp med deltagare från USA, Kanada, Australien, Tyskland och Storbritannien. Tillsammans har gruppen skrivit en internationell artikel, publicerad i Plastic Surgical Nursing, 2018.
  • Expertgruppsmedlem för Socialdepartementets utredning,gällande Estetiska behandlingar Dir 2014:61 | 2015
  • Sekreterare i Estetiska injektionsrådet EIR| 2014 - fortsatt
  • Ordförande i SPESO Svensk Plastik Estetisk Sjuksköterske Organisation | 2013-2019
  • Medlem i SPESO 2001 | fortsatt och ledamot 2019 -fortsatt
  • Medlem i FAN Club (Fillers Academy for nurses) | 2013 - fortsatt

Kontakta mig

Carina Gamborg

* Obligatoriska fält.

Observera att avbokningar inte kan göras via detta formulär.